петак, 1. мај 2015.


ОБАВЕШТЕЊЕ

На недељу Раслабљеног, 3. маја 2015. г. у 7.30 часова, пре почетка Свете Литургије, дочекаћемо икону Пресвете Богородице Јерусалимске и свечано унети у нашу цркву Св. Петке у Шанцу. Након читања Акатиста Пресветој Богородици, Света Литургија ће почети у 8.00 часова.
Икону Пресвете Богородице Јерусалимске донео је из Јерусалима Милан Павловић из Београда, који је празник Васкрсења Христовог ове године дочекао у Јерусалиму. Икона нам долази као дар и испуњење молитви побожних жена из Шанца и Славице Ивановић из Крушевца, да у нашој цркви имамо благослов из Јерусалима. На овој икони у доњем десном углу налази се печат и делић камена са Гроба Господњег, а ту је и латица цвета која је била на Гробу Господњем у Јерусалиму.
Позивамо верни народ да у недељу, 3. маја, дође у цркву Св. Петке у Шанцу, како би заједно узносили молитве Господу Исусу Христу и Пресветој Богородици и литургијски прославили празник - недељу Раслабљеног – Шаначку богомољу. Недеља Раслабљеног се по предању прославља у Шанцу уз молитве за здравље, са сећањем на исцељења болесних у овоме крају.