недеља, 1. новембар 2015.

Свечано вечерње у Шанцу

У суботу, 31. октобра 2015. године, вечерње уочи празника Св. пр. Јоила, Св. муч. Вара, Преп. Прохора Пчинског  и Св. Јована Рилског служило је Архијерејски намесник крушевачки протојереј-ставрофор Будимир Којић, уз саслуживање ђакона Александра Аџића, у цркви Св. преп. муч. Параскеве у Шанцу. Вечерњој служби присуствовали су министар одбране Братислав Гашић, градоначелник Драги Несторовић са сарадницима, директори јавних и приватних  предузећа из Крушевца и мноштво народа. Повод одржавања овог молитвеног скупа је изражавање благодарности Богу за завршетак радова  на асфалтирању црквене порте и других инфраструктурних радова у Шанцу
Секретар Епархије крушевачке протојереј-ставрофор Драги Вешковац пренео је свима присутнима поздраве и благослове Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Г. Давида. У беседи изговореној у цркви нагласио је да пре свега требамо захвалити Богу  за све што је учињено у овој светињи, али да захвалност припада и свима онима који су допринели да храм буде  тако леп, како изнутра тако и споља, а и црквена порта, где сада асфалтни пут води до саме цркве. 
Након вечерње службе, приређена је свечана вечера у парохијском дому уз пригодни програм који су Шанчани приредили.
Вест можете погледати и  на сајту крушевачке епархије. Фотографије можете погледати пратећи следећи линк на парохијској страници.